Ultima actualizare: 06 Ianuarie 2015

Schimbarea denumirii firmei

Denumirea unei societati reprezinta unul din cele mai importante elemente de identificare ale acesteia, inscris de altfel siSchimbare denumire societate pe Certificatul de inregistrare. 

IMPORTANT 

  • O modificare adusa Legii 31/ 1990 privind societatile comerciale la sfarsitul anului 2008 prevede verificarea si rezervarea unei denumiri la nivel national, fapt ce nu mai permite existenta a doua firme cu acelasi nume. 
  • Cu toate acestea inca sunt firme inregistrate anterior acestei date si care functioneaza cu denumiri identice. Pentru a elimina eventualele confuzii ce pot surveni, este de preferat ca denumirea aleasa sa se diferentieze de cele deja existente prin elemente cat mai originale.

 Poti castiga o consultanta gratuita in valoare de 150 Lei*!


Denumiri ce contin: 

cuvinte precum Romania, Bucuresti, roman, stiintific, academic si orice alte derivat al acestora, nu vor putea fi utilizate decat dupa obtinerea unui acord din partea Secretariatului General al Guvernului, conform art 39 din Legea 26/ 1990. Registrul Comertului va refuza inregistrarea acestor societati comerciale in absenta acestui acord.

De retinut!

  1. Exista limitari in schimbarea denumirii firmei. O denumire nu poate fi rezervata atat timp cat structura numelui seamana foarte bine cu denumiri ale unor societati existente,deja rezervatesau este similara in inteles unor denumiri existente sau rezervate. Acesta masura este luata pentru a nu se crea  confuzii ce pot genera litigii ulterioare .
  2. O denumire devine libera si poate fi, din nou, rezervata dupa doi ani. Daca o societate si-a schimbat denumirea, sau a fost radiata, denumirea anterioara nu va putea fi rezervata de o alta persoana fizica sau juridica decat dupa o perioada de 2 ani.
  3. In situatii de conflict intre denumirea unei societati si o marca inregistrata, drepturile conferite de marca vor prevala, conform art. 35 din Legea 84 / 1998 privind marcile si indicatiile geografice, titularul marcii fiind in drept sa ceara in instanta interzicerea utilizarii denumirii respective si plata unor daune-interese.

ACTE necesare pentru schimbarea denumirii societatii :

• copii acte de identitate asociati/ administrator
• delegatie din partea societatii (pentru rezervarea noii denumiri)
• certificatul de inregistrare in original
• act constitutiv actualizat
• hotarare AGA sau Decizia asociatului unic

Consultantii JuristFirme.ro va asista in alegerea cele mai bune solutii pentru dumneavoastra, pornind de la motivul pentru care dvs. ati decis schimbarea denumirii societatii comerciale

Dupa caz, lista  de mai sus se poate completa cu alte documente, care difera in functie de aspectele pe care le puteti clarifica alaturi de expertii nostri. 

Va uram afaceri profitabile!

 Poti castiga o consultanta gratuita in valoare de 150 Lei*!


* la incheierea unui contract si plata unui Onorariu de minim 300 Lei - consultanta ulterioara programata pana la 30 iunie 2015.

Suport

Ai o întrebare? Contactează-ne acum!

  • Apelează-ne prin LiveSupport. Click aici.
  • Ne poți suna la telefon 0730 504 010
  • Lasă-ne un mesaj prin email. Click aici.

Trimite o solicitare : Schimbare denumire firma

(*) Daca te grabesti, poti completa doar informatiile obligatorii.

Nu uita sa oferi cateva explicatii la rublica “Mesaj” !

(**) Daca este posibil, recomandam completarea formularului detaliat, care ne ajuta sa evaluam situatia si sa alcatuim o Oferta, sau chiar mai multe variante de colaborare.

Informații obligatorii

Completeaza informatiile minime obligatorii, pentru ca noi sa te putem contacta.

Te rugam sa mentionezi intervalul orar in care vrei sa fii contactat (telefonic).

Dupa ce ai completat rubricile minim obligatorii, poti alege sa trimiti solicitarea ta, sau poti continua cu completarea formularului detaliat.

Continuă cu formularul detaliat

Informații detaliate

Selecteaza fisierSchimba fisierul Sterge Incarca un alt fisier

Dosar de mentiuni: demers la Registrul Comertului

Selecteaza fisierSchimba fisierul Sterge Incarca un alt fisier