Ultima actualizare: 06 Ianuarie 2015

Schimbarea formei juridice a unei societati comerciale. 

De departe, cea mai des intalnita forma de societate comerciala in Romania este societatea cu raspundere limitata.Societate-cu-raspundere-limitata-societate-pe-actiuni

In legea 31/ 1990 a societatilor comerciale sunt prevazute inca patru tipuri de societati: societatea pe actiuni, societatea in nume colectiv, societatea in comandita simpla si societatea in comandita pe actiuni, insa statisticile publicate de Registrul Comertului arata foarte clar faptul ca, pe langa SRL-uri, care reprezinta majoritatea covarsitoare a societatilor comerciale inregistrate in tara noastra, mai sunt inregistrate Societati pe Actiuni (mult mai rar) si Societati in Comandita pe Actiuni (au o pondere extrem de mica), iar celelalte forme de organizare aproape au disparut, ori sunt folosite extrem de rar in situatii cu totul speciale.

Intreprinzatorii sunt cei care decid forma e organizare a societatii, pe care o infiinteaza, sub conditia respectarii conditiilor legale, insa, indiferent de forma juridica aleasa la infiintare, intreprinzatorii pot decide schimbarea formei juridice a societatii sale pe parcursul existentei firme, sau se pot vedea nevoiti sa o schimbe, ca urmare a producerii unor modificari legislative. 


 Poti castiga o consultanta gratuita in valoare de 150 Lei*!


In vreme ce societatea cu raspundere limitata, alaturi de cea in nume colectiv sau cea in comandita simpla reprezinta tipuri de societate mai simple, fiind constituite dintr-un numar relativ mic de persoane ce se cunosc si isi cunosc reciproc abilitatile,

Societatea pe actiuni si Societatea in comandita pe actiuni, sunt societati mai elaborate in cadrul carora, interesul prim este acela de a obtine capital, care se constituie din cotele de investitii ale fiecarui asociat, pentru care se emit actiuni, iar abilitatile fiecarui actionar nu constituie, neaparat, un element foarte important. 

Motivele pentru care asociatii unui SRL pot decide sa transforme socieatea intr-un SA pot fi diverse, insa beneficiul imediat si evident este acela de credibilitate, care vine odata cu majorarea capitalului social la o valoare, ce trebuie sa depaseasca echivalentul in lei a 25000 Euro. 

ACTE necesare in demersul de schimbare a formei juridice a unei societati: 

- copii carti de identitate/pasapoarte ale asociatilor (pentru asociati persoane fizice);
- copie act constitutiv;
- Hotararea Adunarii Generale a asociatilor;
- Certificat de inregistrare, in original; 
- specimen de semnatura, precum si declaratiile pe proprie raspundere a asociatilor / administratorilor sau cenzorilor, care se pot da direct la Registrul Comertului sau la Notar.

Dupa caz, aceasta lista se poate completa cu alte documente, care difera in functie de aspectele, ce trebuie clarificate.

 Poti castiga o consultanta gratuita in valoare de 150 Lei*!


* la incheierea unui contract si plata unui Onorariu de minim 300 Lei - consultanta ulterioara programata pana la 30 iunie 2015.

Important

Vă recomandăm din secțiunea Blog

Suport

Ai o întrebare? Contactează-ne acum!

  • Apelează-ne prin LiveSupport. Click aici.
  • Ne poți suna la telefon 0730 504 010
  • Lasă-ne un mesaj prin email. Click aici.

Trimite o solicitare : Schimbare forma juridica: SRL-SA

(*) Daca te grabesti, poti completa doar informatiile obligatorii.

Nu uita sa oferi cateva explicatii la rublica “Mesaj” !

(**) Daca este posibil, recomandam completarea formularului detaliat, care ne ajuta sa evaluam situatia si sa alcatuim o Oferta, sau chiar mai multe variante de colaborare.

Informații obligatorii

Completeaza informatiile minime obligatorii, pentru ca noi sa te putem contacta.

Te rugam sa mentionezi intervalul orar in care vrei sa fii contactat (telefonic).

Dupa ce ai completat rubricile minim obligatorii, poti alege sa trimiti solicitarea ta, sau poti continua cu completarea formularului detaliat.

Continuă cu formularul detaliat

Informații detaliate

Selecteaza fisierSchimba fisierul Sterge Incarca un alt fisier

Dosar de mentiuni: demers la Registrul Comertului

Selecteaza fisierSchimba fisierul Sterge Incarca un alt fisier