Ultima actualizare: 05 Ianuarie 2015

Due Diligence-ul ImobiliarDue diligence imobibilar si beneficiile sale

este un concept de import, care include o totalitate a operatiunilor distincte, necesare pentru finalizarea unei tranzactii de succes, incepand cu investigatia de business si continuand cu analiza detaliata a tuturor riscurilor, pe care le poate ascunde tranzactia respectiva.

Cresterea interesului investitorilor straini pentru piata romaneasca a facut tot mai cunoscut acest concept, iar astazi, toate tranzactiile importante sunt precedate de invesigatii si rapoarte due diligence.

Un Exemplu: Apartament de Lux

Clientul nostru si-a dorit sa achizitioneze un apartament de lux intr-o zona exclusivista a capitalei, intr-o cladire deosebita. Apartamentul, in fapt, o locuinta amenajata cu mult bun gust, cu finisaje rafinate si dotari moderne, a fost vandut de mai multe ori succesiv, insa documentele au fost intocmite cu superficialitate, astfel incat, pe parcurs "s-au pierdut" doua locuri de parcare situate la subsolul nr. 1 al cladirii si un spatiu de depozitare generos aflat la subsolul nr. 2.

In final, tranzactia s-a incheiat pentru suma de 940.000 Euro, dar clientul nostru a primit, in plus, doua locuri de parcare si un spatiu de depozitare, care, avand in vedere locatia, puteau fi estimate la o valoare destul de ridicata.

Clientul a fost incantat de aceasta turnura a evenimentelor, astfel incat, ne-a solicitat verificari si rapoarte due diligence si in alte tranzactii, pe care le-a efectuat ulterior.

Alt Exemplu: Teren pe malul lacului

Amplasament splendid, in apropierea Bucurestiului, in fata se afla lacul, cu o priveliste superba, iar in spate padurea. Clientul este incantat si isi doreste foarte mult acest teren, insa exista anumite probleme, atat de natura tehnica, cat si de natura juridica, pe care, proprietarul a facut tot posibilul sa le ascunda. In plus, terenul era/ este situat intr-o arie protejata, astfel incat, pentru construirea unei case de vacanta, erau necesare demersuri suplimentare, in vedera obtinerii unor aprobari/ avize prealabile.

Dupa numeroase drumuri intre primaria locala si Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobilliara, precum si discutii interminabille purtate, atat cu proprietarii terenului, cat si cu firma, ce s-a ocupat de documentatiile cadastrale, am reusit sa gasim solutiile de rezolvare ale tuturor problemelor.

Situatia a fost clarificata de echipa noastra, ceea ce a condus la costuri suplimentare pentru client, insa, acesta a reusit sa negocieze o redusere semnificativa a pretului de vanzare al terenului, datorita tuturor problemelor descoperite de investigatiile noastre.

In loc de concluzie

Tranzactiile importante presupun si asumarea unor riscuri. Aceste riscuri pot fi mult diminuate prin investigatii si analize serioase. Solicitati rapoarte due diligence, pentru a va creste sansele de a finaliza tranzactia cu succes.

Important

Vă recomandăm din secțiunea Blog

Suport

Ai o întrebare? Contactează-ne acum!

  • Apelează-ne prin LiveSupport. Click aici.
  • Ne poți suna la telefon 0730 504 010
  • Lasă-ne un mesaj prin email. Click aici.

Trimite o solicitare : Due Diligence imobiliar: verificari temeinice

Informații obligatorii

Completeaza informatiile minime obligatorii, pentru ca noi sa te putem contacta.

Te rugam sa mentionezi intervalul orar in care vrei sa fii contactat (telefonic).

Dupa ce ai completat rubricile minim obligatorii, poti alege sa trimiti solicitarea ta, sau poti continua cu completarea formularului detaliat.