Ultima actualizare: 15 Mai 2019

Infiintare punct de lucru:

Infiintare punct de lucru

 


 

 Calculator de Preţ 

<< afli preţul in 30 secunde! >>

 


 

Sediul secundar (Punctul de lucru)

Sediul secundar reprezinta o locatie auxiliara a societatii, in care aceasta poate desfasura fie activitati de birou, fie activitati comerciale, fie ambele. Punctul de lucru reprezinta o unitate fara personalitate juridica, ce trebuie inregistrat la Registrul Comertului din judetul in care societatea isi are inregistrat sediul social.

AVANTAJUL principal de care societatea beneficiaza prin inregistrarea sediilor secundare, este acela ca, prin prezenta acesteia in diferite alte locatii, societatea poate accesa si alte piete in afara celei in care isi are sediul social, atat la nivel national, cat si international.

 

ACTE necesare in demersul de inregistrare a sediului secundar la Registrul Comertului:

Principalele documentele necesare pentru inregistrarea unui sediu secundar sunt:

  • Hotarare AGA/ Decizie asociat unic; 
  • dovada sediului secundar(contract de inchiriere/ subinchiriere/ comodat etc.);
  • acordul Asociatiei de proprietari (formular);
  • acordul vecinilor (formular); 
  • copia cartii de identitate a persoanei care depune dosarul. 

 

 

Acesta lista este minimala si obligatorie. In functie de situatia concreta in care va gasiti, sumarul documentelor solicitate poate fi suplimentat. Este necesar ca impreuna sa clarificam toate detaliile specifice demersului de inregistrare a punctului de lucru, iar dumneavoastra sa ne ajutati sa fim eficienti prin furnizarea tuturor actelor in timp util.  

 

IMPORTANT :

Ulterior inregistrarii la Registrul Comertului, punctul de lucru trebuie declarat si la Administratia Financiara din sectorul sau localitatea in care societatea isi are inregistrat sediul social, in termen de cel mult 30 de zile de la data incheierii contractului de inchiriere.

De asemenea, daca un sediu secundar functioneaza cu un numar mai mare de 5 angajati, este necesara inregistrarea acestuia, nu numai la Administratia Financiara din sectorul sau localitatea in care societatea isi are inregistrat sediul social, ci si la Administratia Financiara pe raza careia se afla inregistrat sediul secundar, urmand a-i fi atribuit un Cod unic de inregistrare distinct. Cand infiintati punctual de lucru trebuie sa luati calcul numarul de salariati care vor desfasura activitatea, mai multi sau mai putini de 5, intrucat aspectectele contabile se desfasoara diferentiat pentru cele doua situatii.

 

Procedura de infiintare a unui punct de lucru

Principalele etape sunt:

  • Incheierea contractului de inchiriere, sau comodat;

Pentru a deschide un punct de lucru societatea trebuie sa detina respectivul spatiu in proprietate sau in folosinta. Dovada folosintei se face cu contractul de inchiriere, sau cu contractul de comodat.

  • Adoptarea Hotararii AGA sau a Deciziei asociatului unic de infiintare a punctului de lucru;

Prin acest document, asociatii firmei, sau asociatul unic decid(e) infiintarea respectivului punct de lucru. Cu aceasta ocazie poate fi actualizat si actul constitutiv al firmei, dar acest lucru nu este obligatoriu.  

  • Acordul Vecinilor 

In anumite situatii poate fi necesar acordul vecinilor directi si al asociatiei de proprietari sau locatari.

  • Declararea activitatilor desfasurate

In momentul depunerii dosarului de infiintare a punctului de lucru la Registrul Comertului trebuie sa declarati activitatile pe care le veti desfasura. Activitatile trebuie identificate prin codurile CAEN corepunzatoare si trebuie sa existe, deja, in actul constitutiv al firmei. Pentru asta veti completa si veti semna declaratia model_3 in rubricile special alocate.  

Bineinteles, procedura prezentata este general valabila, iar in practica pot sa apara si elemente suplimentare specifice fiecarui caz in parte.

Daca ai nevoie de ajutor specializat, 


 

 Calculator de Preţ 

<< afli preţul in 30 secunde! >>


De ce sa apelati la JuristFirme.ro?

Ati ajuns la punctul infiintarii unui punct de lucru, asadar aveti o afacere de care sa va ocupati! Dumneavoastra castigati timp externalizand serviciile de infiintare ale noii locatii. Prin experienta dobandita si prin consultanti specializati, JuristFirme.ro va poate asista in demersul dumneavoastra, intr-un raport eficienta cost optim. Noi ne ocupam infiintarea sediului secundar, in timp ce dumneavoastra va folositi eficient tipul ocupandu-va de activitatile comerciale proprii!  

Mult success!

 
Time-is-money
De asemenea, expertii nostri pot oferi suport in ceea ce priveste avizele si autorizatiile necesare pentru autorizarea activitatilor, ce va fi desfasurata la respectivul punct de lucru.
 
Sau suna la 0730 50 40 10

* Ne rezervam dreptul de a modifica Oferta si Termenul de valabilitate al acesteia in orice moment si fara notificare prealabila.

** Achitarea taxelor catre Registrul Comertului ramane in sarcina Beneficiarului.

 

Important

Vă recomandăm din secțiunea Blog

Suport

Ai o întrebare? Contactează-ne acum!

  • Apelează-ne prin LiveSupport. Click aici.
  • Ne poți suna la telefon 0730 504 010
  • Lasă-ne un mesaj prin email. Click aici.

Trimite o solicitare : Infiintare punct de lucru

(*) Daca te grabesti, poti completa doar informatiile obligatorii.

Nu uita sa oferi cateva explicatii la rublica “Mesaj” !

(**) Daca este posibil, recomandam completarea formularului detaliat, care ne ajuta sa evaluam situatia si sa alcatuim o Oferta, sau chiar mai multe variante de colaborare.

Informații obligatorii

Completeaza informatiile minime obligatorii, pentru ca noi sa te putem contacta.

Te rugam sa mentionezi intervalul orar in care vrei sa fii contactat (telefonic).

Dupa ce ai completat rubricile minim obligatorii, poti alege sa trimiti solicitarea ta, sau poti continua cu completarea formularului detaliat.

Continuă cu formularul detaliat

Informații detaliate

Selecteaza fisierSchimba fisierul Sterge Incarca un alt fisier

Dosar de mentiuni: demers la Registrul Comertului

Selecteaza fisierSchimba fisierul Sterge Incarca un alt fisier