Ultima actualizare: 06 Ianuarie 2015

Schimbare / Completare obiect de activitate 

Obiectul de activitate al unei societati cuprinde acele activitati economice, pe care aceasta le desfasoara, sau le Adaugarea sau modificarea unor obiecte de activitate potrivit CAENpoate desfasura, la un moment dat.

Marea majoritate a activitatilor prevazute de Codul CAEN actual pot fi incluse in Obiectul de activitate al unei societati intr-o maniera foarte simpla si fara indeplinirea unor conditii speciale, insa, exista si activitati, ce pot fi desfasurate doar in anumite conditii, precum cele medicale, juridice, de creditare, asigurare-reasigurare, jocuri de noroc, altele, care sunt reglementate prin legi speciale, sau asupra carora statul detine monopolul.

Inca de la infiintare, o societate comerciala trebuie sa declare un singur obiect de activitate principal, ce va aparea scris pe certificatul de inregistrare al societatii si care, reprezinta activitatea pe care societatea urmeaza sa o desfasoare cu preponderenta. Alaturi de activitatea principala, intreprinzatorul poate desfasura oricare alta activitate inclusa in obiectul de activitate secundar, care nu se afla sub o anumita restrictie.


 Poti castiga o consultanta gratuita in valoare de 150 Lei*!


De altfel, obiectul de activitate poate fi oricand redus sau extins, in functie de oportunitatile, ce apar de-a lungul existentei unei societati, sau de revizuirilor aduse Nmenclatorului CAEN.

IMPORTANT de retinut :

Pentru a desfasura in mod legal o activitate, nu este suficient ca aceasta sa fie inclusa in obiectul de activitate al unei firme. O societate poate avea o multitudine de activitati incluse in obiectul de activitate, insa pentru a le desfasura in mod efectiv, ele trebuie supuse autorizarii. Conform art. 5 alin. 1 din OUG 99/ 2000, activitatile comerciale pot fi desfasurate doar de catre acei comercianti autorizati in conditiile legii. 
Schimbarea obiectului principal de activitate implica, de asemenea, si schimbarea Certificatului de inregistrare al firmei, tocmai pentru ca aceasta constituie un alt element de identificare al acesteia.

ACTE necesare in pentru schimbarea denumirii societatii : 

- copii carti de identitate/pasaport ale asociatilor (pentru asociati persoane fizice);
- certificatul de inregistrare;
- ultimul act constitutiv.

In functie de fiecare situatie in parte, este posibil sa fie necesare si alte documente. Discutatand cu un consultant pentru a evalua ce demersuri si acte sunt necesare. 

Va uram succes in noile activitati!

 Poti castiga o consultanta gratuita in valoare de 150 Lei*!


* la incheierea unui contract si plata unui Onorariu de minim 300 Lei - consultanta ulterioara programata pana la 30 iunie 2015.

Important

Vă recomandăm din secțiunea Blog

Suport

Ai o întrebare? Contactează-ne acum!

  • Apelează-ne prin LiveSupport. Click aici.
  • Ne poți suna la telefon 0730 504 010
  • Lasă-ne un mesaj prin email. Click aici.

Trimite o solicitare : Schimbare/ Completare activitate firma

(*) Daca te grabesti, poti completa doar informatiile obligatorii.

Nu uita sa oferi cateva explicatii la rublica “Mesaj” !

(**) Daca este posibil, recomandam completarea formularului detaliat, care ne ajuta sa evaluam situatia si sa alcatuim o Oferta, sau chiar mai multe variante de colaborare.

Informații obligatorii

Completeaza informatiile minime obligatorii, pentru ca noi sa te putem contacta.

Te rugam sa mentionezi intervalul orar in care vrei sa fii contactat (telefonic).

Dupa ce ai completat rubricile minim obligatorii, poti alege sa trimiti solicitarea ta, sau poti continua cu completarea formularului detaliat.

Continuă cu formularul detaliat

Informații detaliate

Selecteaza fisierSchimba fisierul Sterge Incarca un alt fisier

Dosar de mentiuni: demers la Registrul Comertului

Selecteaza fisierSchimba fisierul Sterge Incarca un alt fisier