Suspendarea temporara a activitatii unei firme
Publicat la 2014-03-06 09:27:39, in categoria Sfaturi pentru antreprenori
Suspendarea temporara a activitatii unei firme
Deoarece ideea desfiintarii unei firme poate fi, in unele situatii, o decizie prea drasnica, legiuitorul a luat in considerare si posibilitatea unei firme de a opta pentru o solutie de compromis, astfel incat, In cazul in care comerciantii nu mai pot desfasura activitatile urmarite la infiintareasocietatii, in special din lipsa fondurilor necesare, pot decide suspendarea activitatii pe o perioada pana la 3 ani, cu posibilitatea reluarii activitatii oricand considera asociatii ca este necesar.
Ca si in cazul dizolvarii voluntare, putem considera suspendarea temporara a activitatii unei firme, ca si o oportunitate legala menita sa-i ajute pe intreprinzatorii ajunsi intr-o situatie dificila, cum ar fi scanderea drasnica a rentabilitatii unei firme.
Contacteaza-ne pentru a beneficia de asistenta, sau consultanta specializata !
Suspendarea activitatii unei firme se inregistreaza prin depunerea unui dosar la Oficiul Registrului Comertului la fel ca orice alta mentiune.
Documente necesare pentru înregistrarea în registrul comertului a mentiunilor privind suspendarea temporara a activitatii/reluarea activitatii unei firme sunt:
1. Cerere de înregistrare (original);
2. Hotarârea adunarii generale a asociatilor/actionarilor/decizia asociatului unic privind suspendarea temporara a activitatii sau reluarea activitatii soc.com. (original);
3. Daca este cazul, împuternicire speciala sau avocatiala pentru persoanele desemnate sa îndeplineasca formalitatile legale (original);
4. Dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale:
Hotarârea A.G.A, sau decizia asociatului unic de suspendare temporara/ reluare a activitatii trebuie sa indeplineasca o serie de conditii de fond si forma si pentru aceasta va cuprinde, printre altele: antetul firmei, numarul si data, semnaturile persoanelor abilitate.
De asemenea, Hotarârea A.G.A,sau decizia asociatului unic de suspendare temporara/ reluare a activitatii va contine durata pe care se face suspendarea/momentul reluarii activitatii.
Contacteaza-ne pentru a beneficia de asistenta, sau consultanta specializata !
Precizari importante:
a) Potrivit art. 237 alin. (2) din Legea nr. 31/1990, republicata, durata de suspendare nu poate depasi 3 ani.
b) Hotarârea AGA poate fi încheiata sub semnatura privata. Forma autentica a actului de suspendare este obligatorie în cazul SNC sau SCS;
Suspendarea temporara a activitatii unei firme poate fi o solutie de compromis, prin care un intreprinzator poate evita varianta mult mai drasnica a desfiintarii firmei in care si-a investit timpul energia sI banii !
Contacteaza-ne pentru a beneficia de asistenta, sau consultanta specializata !