Ultima actualizare: 30 Decembrie 2014

Agentia Nationala pentru Protectia Mediului,

aflata in subordinea Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice,

este Institutia abilitata sa vegheze la respectarea reglementarilor in vigoare privitoare la mediul inconjurator, atat prin intermediul Agentiei Centrale, cat si prin intermediul celor 42 agentii judetene, au drept scop implementarea normelor in vigoare in domeniul protectiei mediului, pentru a asigura un mediu inconjurator cat mai sanatos pentru populatia actuala si viitoare, sustinand dezoltarea economica, in conditii de siguranta din punct de vedere al calitatii aerului, solului si apelor.

Printre altele, acesta institutie este singura abilitata a autoriza activitatile cu impact semnificativ asupra mediului, exercitand si atributii de control, impreuna cu Garda de Mediu si Directiile corespunzatoare constituite in cadrul primariilor, pentru a sanctiona incalcari ale normelor legale privind protectia mediului.

Avize si Autorizatii

Avizele si autorizatiile emise agentilor economici de catre aceasta institutie sunt numeroase si de mai multe feluri. In acelasi timp, mai ales in cazul demersurilor de autorizare, durata este considerbil mai mare, decat durata demersurilor la alte institutii, iar prevederile legale in vigoare stipuleaza interdictia expresa dde a desfasura activitati inainte de a obtine Autorizatia.

In mod uzual, demersurile intreprinse de specialistii nostri catre ANPM sunt demersuri integrate in pahete mai ample, care privesc:

  • fie Avizul prealabil necesar in vederea obtinerii Autorizatiei de Constructie
  • fie de autorizare in vederea desfasurarii unor activitati precum cea de dezinsectie, dezinfectie si deratizare (DDD), restaurant cu mai mult de 100 locuri, unitate de procesare (alimentatie), spalatorie auto, service auto, abator, colectare a deseurilor, altele, dupa caz.

Cateva exemple:

? O firma de dezinsectie, dezinfectie si deratizare nu va putea functiona decat dupa ce a obtinut in prealabil autorizatii de functionare emise de DSP, DSV-SA si Politie, PMB, dar si ANPM si Directia Fitosanitara (daca efectueaza si tratamente fitosanitare).
? O unitate de procesare carne de pui, cu o capacitate de productie de peste 1t/zi va putea functiona legal, abia dupa ce va obtine, printre alte autorizatii si autorizatia emisa de ANPM prin agentia competenta teritorial. 
? Un service auto, are obligatia ca anterior functionarii, sa efectueze demersuri catre ANPM pentru obtinerea autorizatiei de mediu, precum si in vederea obtinerii altor autorizatii.  

Important

Vă recomandăm din secțiunea Blog

Suport

Ai o întrebare? Contactează-ne acum!

  • Apelează-ne prin LiveSupport. Click aici.
  • Ne poți suna la telefon 0730 504 010
  • Lasă-ne un mesaj prin email. Click aici.

Trimite o solicitare : ANPM (mediu): avize si autorizatii

(*) Daca te grabesti, poti completa doar informatiile obligatorii.

Nu uita sa oferi cateva explicatii la rublica “Mesaj” !

(**) Daca este posibil, recomandam completarea formularului detaliat, care ne ajuta sa evaluam situatia si sa alcatuim o Oferta, sau chiar mai multe variante de colaborare.

Informații obligatorii

Completeaza informatiile minime obligatorii, pentru ca noi sa te putem contacta.

Te rugam sa mentionezi intervalul orar in care vrei sa fii contactat (telefonic).

Dupa ce ai completat rubricile minim obligatorii, poti alege sa trimiti solicitarea ta, sau poti continua cu completarea formularului detaliat.

Continuă cu formularul detaliat

Informații detaliate

Serviciile care te intereseaza

+
Selecteaza fisierSchimba fisierul Sterge Incarca un alt fisier

Evaluarea prealabila a Solicitarii tale

Date facturare

Principalul criteriu de alegere al ofertei