Ultima actualizare: 18 Aprilie 2017

Primaria Sectorului 3 Bucuresti

Primaria Sectorului 3

Autorizatia de Funcţionare, Aviz, sau Acord de Funcţionare  

Lista activitatilor supuse autorizarii in sectorul 3 este mult mai lunga decat in primele doua sectoare ale capitalei, asa ca vom exemplifica cu o parte dintre codurile CAEN, pe care le autorizam in mod frecvent (lista nu este limitativa): 

 

Procedura de autorizare NU este foarte grea,

dacă ai toate actele şi dacă îndeplineşti condiţiile legale!  

 

 Info aici     Listă documente aici 

 

Asistenţă specializată, 

adică te putem ajuta cu:

Întâlnire la sediul nostru pentru Consultanţă, sau Analiză pe caz concret,

Verificarea dosarului întocmit de tine, sau

Întocmim şi depunem dosarul de autorizare în locul tău

 


alte demersuri la Primaria Sectorului 3

Ne-am mai ocupat de: 

 • Certificatul de Urbanism - intocmirea documentatiei si demersurile de obtinere 

Demersul este integrat, de obicei, intr-un pachet de servicii ce au ca finalitate schimbarea destinatiei spatiului de desfasurare a activitatii. 

 • Schimbarea destinatiei spatiului - schimbarea de functiune 

Din practica noastra recenta, va putem exemplifica demersurile efectuate pentru un coafor ce functiona intr-un apartament situat la parterul unui bloc de locuinte. 

 • Aviz de Urbanism - pentru terasa sezoniera amplasata pe domeniul public 

Este un serviciu solicitat frecvent de antreprenorii cu afaceri de alimentatie publica (restaurant, cafe-bar, cofetarie, altele), care doresc sa amplaseze o terasa sezoniera pe domeniul public, in fata localului. Pentru asta exista conditia autorizarii prealabile a localului! 

 • Declaratia de Impunere - pentru ocuparea domeniului public

Pentru amplasarea unor vitrine de prezentare, frigidere, etc pe domeniul public, trebuie sa aveti in vedere un tarif de 1 Leu/ mp/ zi, ce trebuie calculat si platit esalonat pentru toata perioada in care veti ocupa zona/suprafata respectiva!

 • Certificat fiscal DITL Sector 3 - fără datorii faţă de Primaria Sectorului 3

Este un document standard solicitat in toate dosarele de autorizare din acest sector!


Pachetele de Servicii mai includ: 

pentru alimentatie publica [ restaurate, baruri, cafenele, cofetarii ]: 

♦ Autorizatia/ sau Înregistrarea la DSV Bucuresti ♦ 

 

pentru toate tipurile de activitati comerciale: 

♦ Autorizatia/ sau Certificarea Conformitatii la DSP Bucuresti ♦
♦ Autorizatie ISU/ sau Negatie ♦
♦ Autorizatie de Mediu/ sau Negatie ♦
 Certificat Fiscal DITL Sector 3 ♦
♦ alte demersuri, dupa caz ♦

 

Preluarea demersurilor de autorizare, respectiv: 

♦ Analiza situatiei si propunerea unei strategii ♦ si/ sau 
♦ Completarea dosarului conform solicitarilor primite din partea institutiei ♦ si/ sau
♦ actiune in Contenciosul Administrativ ♦

 

NOTA:

Demersurile tot mai frecvente, pe care le-am efectuat in ultima perioada la Directia Generala de Politie Locala Sector 3 ne-au dat ocazia sa observam schimbarile pozitive care au avut loc aici odata cu reorganizarea activitatii si mutarea in noul sediu din str. Ion Tuculescu, nr.42, Sector 3. 

Daca in urma cu cativa ani am criticat aceasta institutie pentru probleme grave, care existau atunci in relatia cu intreprinzatorii, acum consideram ca merita aprecieri pozitive pentru felul in care isi desfasoara activitatea. Speram ca si compartimentul de Urbanism sa le urmeze exemplul!..

 


<< Contactează-ne pentru întâlnire la sediul nostru >>


Time-is-moneyDe asemenea, expertii nostri pot oferi suport in ceea ce priveste avizele si autorizatiile, adresele si alte documentatii necesare in dosarul de autorizare a functionarii, respectiv demersurile DSV, DSP, ISU, Mediu, PMB, OCPI si alte institutii.

Sau suna la 0730 50 40 10

* Ne rezervam dreptul de a modifica Oferta si Termenul de valabilitate al acesteia in orice moment si fara notificare prealabila.

** Achitarea taxelor catre Registrul Comertului ramane in sarcina Beneficiarului

 

Suport

Ai o întrebare? Contactează-ne acum!

 • Apelează-ne prin LiveSupport. Click aici.
 • Ne poți suna la telefon 0730 504 010
 • Lasă-ne un mesaj prin email. Click aici.

Ultima actualizare: 14 Aprilie 2017

Primaria Sectorului 3 Bucuresti

 

Autorizatia, Avizul, sau Acordul de functionare in Sectorul 3

 

Aspecte specifice procedurilor de autorizare in Sectorul 3

Aspecte pozitive 

 • Functionarii din cadrul Directiei Generale de Politie Locala Sector 3, din compartimentul care se ocup de autorizarea agentilor economici, sunt destul de amabili, iar nivelul de organizare si relatiile cu publicul s-au imbunatatit! 
 • Unele documente pot fi completate ulterior in dosarul de autorizare, iar asta poate fi de mare ajutor comercialntilor, care sunt in curs de autorzare la alte institutii, cum ar fi DSV-ul, pentru ca termenul legal de raspuns este de 30 zile pentru fiecare institutie in parte!  

Aspecte limitative 

 • Certificatul Fiscal emis de catre DITL Sector 3 care este necesar in fiecare dosar de autorizare - Justificarea demersului este pur birocratica, pentru ca DITL-ul este o structura de nivel local a Sectorului 3, iar verificarea situatiei unui contribuabil s-ar putea face foarte simplu prin interconectarea unor baze de date. Pentru o astfel de institutie publica acest lucru nu ar trebui sa fie prea greu de facut! 
 • Procedura greoaie de autorizare a teraselor sezoniere, care, de multe ori, ii pune pe intreprinzatori in situatia de a functiona in ilegalitate, datorita succesiunii de demersuri, ce trebuie efectuate, ce ajung sa cumuleze 60-90 zile! 
 • Amenda pe care o risca intreprinzatorii care depun dosarul de autorizare dupa mai mult de 30 zile de la deschidere punctului de lucru, chiar fara a functiona. Situatia este destul de frecventa, pentru ca, de obicei sunt necesare de mai mult de 30 zile, pentru a amenaja spatiul si pentru a face demersurile de autorizare la DSV Bucuresti, sau la alte institutii, in functie de profilul activitatii!..

 

Principalele documente necesare pentru autorizare:

 

vezi lista completă de acte aici

 

Hotarari ale Consiliului Local Sector 3

 

Prea complicat si consumator de timp? 

<< Contactează-ne pentru întâlnire la sediul nostru >>
 
Suport

Ai o întrebare? Contactează-ne acum!

 • Apelează-ne prin LiveSupport. Click aici.
 • Ne poți suna la telefon 0730 504 010
 • Lasă-ne un mesaj prin email. Click aici.

Ultima actualizare: 14 Aprilie 2017

Documente necesare in dosarul de autorizare* 

*Lista documentelor necesare pentru autorizarea unui restaurant in Sectorul 3

 1. B.I/ C.I asociat;
 2. Certificatul de Inregistrare al firmei eliberat de Oficiul Registrului Comertului;
 3. Certificatul Constatator din care sa rezulte starea actuală a firmei – eliberat de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, valabil la data depunerii cererii de emitere/prelungire a autorizaţiei de functionare;
 4. Actul de deţinere al spaţiului + actul iniţial care atestă forma juridică a spaţiului cu suprafaţa închiriată, după cum este cazul:
  • a) proprietate/ comodat
  • b) închiriere
  • c) subînchiriere şi acordul proprietarului;
 5. Certificat de Urbanism/Autorizație de Construire fie adresă de la Direcţia Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Sectorului 3 din care să rezulte că, modificările efectuate pentru schimbarea de destinație a spațiului, nu necesită obținerea în prealabil a unei Autorizații de Construire;
 6. contractul incheiat cu firma de salubritate;  
 7. Avize/ Acorduri/ Autorizații emise de alte autorități/ instituții publice în funcție de specificul activității care urmează a fi autorizată, precum şi a spaţiului în care urmează să se desfăşoare activitatea comercială:
 8. Dovada achitării taxei pentru alimentaţie publică; 
 9. Dovada achitării taxei pentru emiterea autorizaţiei de funcţionare. 

De asemenea, mai trebuie prezentate originalele documentelor: 

 1. Împuternicire ( în cazul neprezentării asociatului/administratorului societăţii );
 2. Certificat de atestare fiscală eliberat de către Direcţia Generală Impozite şi Taxe Locale Sector 3 (fără datorii) - Str. Sfânta Vineri nr. 32 – pe luna în curs;
 3. Acordul Asociaţiei de Proprietari (nume în clar al preşedintelui, semnătura, ştampilă) + tabelul nominal cu locatarii direct afectaţi, cu C.N.P. , BI/CI serie, număr şi semnătura, ştampila Asociaţiei şi data pe anul în curs, cu specificarea expresă a orarului de funcţionare - după caz; 
 4. acordul in original al asociatei de proprietari si/sau al proprietarilor cladirii pentru functionarea terasei. Daca unitatea este amplasata intr-un condominiu, se va prezenta si acordul vecinilor direct afectati. Daca unitatea este amplasata intr-o zona de case de locuit, se va face dovada prin prezentarea acordului vecinilor perimetrali respectiv vecinii proprietari din stanga, dreapta, fata si spatele unitiatii;
 5. Declaraţie privind clasificarea unităţii – depusă şi separat cu nr. de înregistrare (conf. HG 843/1999); 
 6. Declaraţie pe proprie răspundere privind respectarea prevederilor Legii 50/1991, republicată în 2004 cu modificarile şi completările ulterioare. 

Pentru autorizarea unei terase, trebuie sa mai aveti in vedere: 

 1. B.I/ C.I asociat;
 2. Autorizatia de funcţionare pentru spaţiul comercial emis de catre Serviciul Autorizare – Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 3;
 3. Aviz de Urbanism privind ocuparea domeniului public - Direcţia de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, după obţinerea prealabilă a Avizului de amplasament eliberat de către Direcţia Inspecţie şi Control din cadrul Poliției Locale Sector 3 ;
 4. Declaraţie de impunere privind ocuparea domeniului public din Str. Sfanta Vineri nr. 32 – pentru persoane
  juridice / Str. Câmpia Libertăţii nr. 36 - pentru persoane fizice şi dovada achitării taxei de ocupare a domeniului
  public pe luna în curs; 
 5. Avize/ Acorduri/ Autorizații emise de alte autorități/ instituții publice în funcție de specificul activității care urmează a fi autorizată, precum şi a spaţiului în care urmează să se desfăşoare activitatea comercială:
  • a) autorizatia de mediu sau declaraţie pe proprie răspundere că sunt mai puţin de 100 locuri (cf. Ordin Nr. 1798/2007, respectiv Ordin Nr. 3839/ 2012); 
 6. Declaraţie pe proprie răspundere că terasa este amplasată la o distanţă de minimum 100 m de şcoli, grădiniţe,licee, lăcaşuri de cult; 
 7. Dovada achitării taxei pentru emiterea autorizaţiei de funcţionare. 

 

Prea complicat si consumator de timp? 

<< Contactează-ne pentru întâlnire la sediul nostru >>
 
Suport

Ai o întrebare? Contactează-ne acum!

 • Apelează-ne prin LiveSupport. Click aici.
 • Ne poți suna la telefon 0730 504 010
 • Lasă-ne un mesaj prin email. Click aici.

Trimite o solicitare : Primaria Sector 3 Bucuresti

Informații obligatorii

Completeaza informatiile minime obligatorii, pentru ca noi sa te putem contacta.

Te rugam sa mentionezi intervalul orar in care vrei sa fii contactat (telefonic).

Dupa ce ai completat rubricile minim obligatorii, poti alege sa trimiti solicitarea ta, sau poti continua cu completarea formularului detaliat.