Ultima actualizare: 10 Decembrie 2019
Servicile de Catering au aparut in Romania dupa Revolutia din 1989 odata cu aparitia bonurilor de masa, pentru a oferi angajatilor o masa calda de pranz.
Piata serviciilor de catering a avut o evolutie sinuoasa in ultimii 28 ani, insa antreprenorii consecventi pot dezvolta afaceri de succes pe aceasta piata, care inca are loc de crestere si diversificare!
<< sau întâlnire la sediul nostru >>
Te informăm: Îţi spunem ce ai nevoie, pentru a funcţiona legal!
Dosar: Întocmim documentaţiile şi depunem dosarele de autorizare!
În principiu, autorizatiile necesare pentru functionearea legala unei afaceri de catering sunt similare celor pentru restaurant.
Mai multe din Potofoliu.
Consiliile locale ale fiecărei localitati, sau sector au adoptat câte o Hotărâre prin care au reglementat procedura de emitere a autorizaţiilor de funcţionare în raza lor teritoriala de competenţă.
Primăria Sectorului 1 emite autorizatii de functionare pentru firme de catering începand din ianuarie 2018, iar structura dosarului este similara celor intocmite pentru restaurant, bar, balciuri, parcuri de distractii si alte activitati recreative si distractive.
Primăria Sectorului 2 nu emite autorizatii de functionare pentru acest tip de activitate, asa ca firmele de catering care functioneaza pe raza acestui sector nu au nevoie de autorizatie de la primarie pentru a functiona legal.
Primăria Sectorului 3 are o procedură destul de prietenoasă, dar termenul de emitere al Autorizaţiilor de Functionare depăşeşte frevent termenul legal.
Primăria Sectorului 4 are o procedură destul de greoaie, iar modificarile recente privind serviciile de salubrizare au ingreunat si mai mult relatiile cu cetatenii si mai ales cu antreprenorii.
Primăria Sectorului 5 acceptă la înregistrare dosare complete, iar procedura este oarecum greoaie, dar calitatea serviciilor s-a imbunatatit mai ales de la inaugurarea noului centru de relatii cu cetatenii!
Primăria Sectorului 6 are o procedură relativ simpla si prietenoasă, dar poate n-ar strica putina flexibilitate.
Ofertă de servicii:
♦ conceperea circuitelor funcţionale ♦
♦ întocmirea şi depunerea dosarului la DSV ♦
♦ întocmirea procedurilor de lucru şi pregătirea pentru controlul de autorizare ♦
♦ asistenţa la controlul de autorizare ♦
♦ servicii post-autorizare ♦
* Ne rezervăm dreptul de a modifica Oferta şi Termenul de valabilitate al acesteia în orice moment şi fără notificare prealabilă.
Ultima actualizare: 03 Ianuarie 2018
Primele 2 companii de pe aceasta piata au avut in anul 2016 cifre de afaceri de aproximativ 80 milioane de lei fiecare.
Una dintre companii este o filiala locala a unui grup de firme britanic, care are in Romania peste 1000 de angajati, ceea ce arata interesul crescut al firmelor straine pentru acest segment de piata din Romania.
Bineinteles, aceste performante economice au fost atinse prin orientarea catre cateringul industrial ► dezvoltarea corecta ► satisfacerea, sau chiar depasirea asteptarilor consumatorilor si, in final, ► acapararea cotelor de piata!
Desi piata da semne de maturizare, inca exista mult loc de dezvoltare si diversificare, mai ales pe nisele in care firmele mai mici pot veni cu oferte mai flexibile si solutii inovative, pentru a se adapta diverselor cereri si asteptari!
Consultanţa te ajută să câştigi timp şi chiar să economiseşti bani!
<< Programează o întâlnire la sediul nostru >>
CATERING-ul este o activitate de alimentatie publica.
Serviciile de catering pot fi clasificate dupa mai multe criterii.
In momentul de fata, majoritatea investitiilor din acest domeniu sunt orientate catre serviciile de catering de pe piata corporatiilor, care se subdivid in doua mari categorii:
De asemenea, in industria cateringului se constata, la nivel general, ca exista o miscare spre o integrare orizontala cu industria organizarii de evenimente, cu un numar in crestere de furnizori de servicii complete pentru a oferi divertisment, audio-video si tehnologie, catering, inchirieri, decor, locatii si altele. Companiile care ofera aceste servicii aditionale isi pot asuma active care nu sunt utilizate la fel de mult ca cele ale unui specialist, dar ele pot castiga marje mai mari din vanzarile pe care le fac.
Mai multe din Potofoliu.
Spre deosebire de cateringul industrial, cateringul de masa este o nisa extrem de fragmentata, mai ales in zona Bucuresti-Ilfov unde activeaza un numar mare de astfel de firme.
Clientii gasesc firmele de catering prin recomandari si cautari online, dar si prin companii ce detin restaurante cu care ei sunt familiarizati
Unele companii, dar si clienti privati, angajeaza planificatori de evenimente, pentru a se ocupa de detaliile evenimentului lor, inclusiv de alegerea firmei de catering, asa ca intrarea in atentia firmelor de organizari de evenimente trebuie sa reprezinte un obiectiv important pentru o firma de catering de masa.
In zona Bucuresti-Ilfov Segmentul de lux este foarte bine acoperit de o serie de firme cu vechime.
Segmentul de jos al industriei locale de catering este foarte dinamic datorita multitudinii firmelor de catering mici si ieftine, care apar si dispar in continuu pe aceasta nisa si care functioneaza, de obicei, la limita profitabilitatii.
Pentru catering-ul mesei de pranz, sau a clientilor individuali, sunt importante urmatoarele aspecte:
Pentru evenimente, clientii aleg firma de catering in functie de:
* Ne rezervăm dreptul de a modifica Oferta şi Termenul de valabilitate al acesteia în orice moment şi fără notificare prealabilă.
Completeaza informatiile minime obligatorii, pentru ca noi sa te putem contacta.
Te rugam sa mentionezi intervalul orar in care vrei sa fii contactat (telefonic).
Dupa ce ai completat rubricile minim obligatorii, poti alege sa trimiti solicitarea ta, sau poti continua cu completarea formularului detaliat.