Ultima actualizare: 15 Mai 2019

Numirea / Revocarea / Prelungire mandat administrator

Sarcina de a administra si organiza activitatea unei societati ii revine administratorului. Acesta reprezinta societatea Numirea sau renumirea, prelungirea mandatului unui administratoratat in relatiile comerciale cu tertii, cat si in relatiile societatii cu diverse institutii de stat sau private.

Functia de administrator poate fi detinuta de orice persoana fizica sau juridica, romana sau straina cu capacitate de exercitiu si care nu se face vinovata de fapte, pentru care sa fi primit condamnari penale, precum evaziune fiscala, inselaciune, frauda, fals, delapidare, etc.

Conform legislatiei actuale, o persoana ce detine calitatea de administrator in cadrul unei societati cu raspundere limitata, poate detine concomitent si calitatea de asociat si angajat al societatii in cauza.

In cazul societatilor pe actiuni, insa, administratorul nu poate detine calitatea de angajat al societatii, pe perioada in care isi exercita mandatul. In cazul in care administratorul societatii a fost desemnat dintre angajatii acestuia, in perioada in care isi exercita mandatul de administrator, contractul sau de munca va fi suspendat.

Asociatii sunt cei ce hotarasc numirea sau revocarea administratorilor, precum si perioada de timp in care acestia isi pot exercita mandatul.


 Poti castiga o consultanta gratuita in valoare de 150 Lei*!


IMPORTANT de retinut:

Administratorul unei societati nu poate detine calitatea de administrator intr-o firma concurenta decat daca a primit in prealabil avizul favorabil al partea Adunarii Generale a Asociatilor. 
Conform art. 153^16, alin. 1 din Legea 31/1990 a societatilor comerciale, pe teritoriul Romaniei, o persoana fizica, sau un reprezentant permanent al unei persoane juridice, nu pot detine decat cel mult 5 mandate de administrare. 

Calitatea de administrator al unei societati ii poate reveni deopotriva unei persoane juridice, aceasta avand obligatia de a desemna la randul sau, un reprezentant permanent, o persoana fizica ce-si exercita mandatul in nume propriu, a carei raspundere civila si penala va fi solidara cu a persoanei juridice.

Administratorul in exercitiu nu poate transmite unor terte persoane dreptul de a reprezenta societatea decat cu acordul expres al Adunarii Generale al Asociatilor. 

ACTE necesare in demersul de numire/ revocare/ prelungire mandat administrator:

  • copii carti de identitate/pasaport ale asociatilor (pentru asociati persoane fizice);
  • copie CUI;
  • ultimul act constitutiv;
  • specimen de semnatura in forma autentica;

Dupa caz, aceasta lista se poate completa cu alte documente, care difera in functie de aspectele, ce trebuie clarificate.

 Poti castiga o consultanta gratuita in valoare de 150 Lei*! 


* la incheierea unui contract si plata unui Onorariu de minim 300 Lei - consultanta ulterioara programata pana la 30 iunie 2015.

Suport

Ai o întrebare? Contactează-ne acum!

  • Apelează-ne prin LiveSupport. Click aici.
  • Ne poți suna la telefon 0730 504 010
  • Lasă-ne un mesaj prin email. Click aici.

Trimite o solicitare : Administrator: numire/ revocare

(*) Daca te grabesti, poti completa doar informatiile obligatorii.

Nu uita sa oferi cateva explicatii la rublica “Mesaj” !

(**) Daca este posibil, recomandam completarea formularului detaliat, care ne ajuta sa evaluam situatia si sa alcatuim o Oferta, sau chiar mai multe variante de colaborare.

Informații obligatorii

Completeaza informatiile minime obligatorii, pentru ca noi sa te putem contacta.

Te rugam sa mentionezi intervalul orar in care vrei sa fii contactat (telefonic).

Dupa ce ai completat rubricile minim obligatorii, poti alege sa trimiti solicitarea ta, sau poti continua cu completarea formularului detaliat.

Continuă cu formularul detaliat

Informații detaliate

Selecteaza fisierSchimba fisierul Sterge Incarca un alt fisier

Dosar de mentiuni: demers la Registrul Comertului

Selecteaza fisierSchimba fisierul Sterge Incarca un alt fisier