Ultima actualizare: 02 Martie 2015

Ce sunt inscrierile de mentiuni la ONRC?

Orice modificare legala a firmei  dumneavoastra reprezinta de fapt o inscriere de mentiuni. Acestea se refera si nu se limiteaza la modificare structura asociatilor, schimbarea sediului, prelungirea valabilitatii acestuia, modificarea de denumire a societatii, modificarea punctelor de lucru, schimbarea sau revocarea administratorului, cesiuni, majorarea capitalului social fuziuni etc. Toate aceste documente sunt insotite de o serie de acte interne, precum hotarari ale adunarii generale ale asociatilor, decizii, dar si diverse alte tipuri de documente.

De ce este necesar sa inscriu la Registrul Comertului orice modificare a firmei mele?

Ati luat decizia sa efectuati o modificare a firmei dumneavoastra, insa, indiferent de natura acesteia, acest fapt trebuie inregistrat la Registrul Comertului. Este un demers obligatoriu, legal, iar deciziile, sau hotararile interne, chiar daca sunt autentificate de un notar, ori certificate de un avocat, nu au nicio valoare in fata tertilor daca nu au fost inregistrate la Oficiul Registrului Comertului competent..


 Poti castiga o consultanta ulterioara gratuita in valoare de 150 Lei*


De fapt, niciun act intern privind modificarile firmei ( referitor la nume, actionariat, sedii, capital, etc)  nu are putere juridica, iar schimbarile nu sunt opozabile tertilor, persoane juridice, sau fizice, atata timp cat acestea nu au fost operate de Registrul Comertului. Mai mult chiar, orice modificare in actele constitutive ale firmelor trebuie inscrise la ONRC in termen de maxim 15 zile. Pentru intarzierea inscrierii unor mentiuni privind modificarea firmei in Registrul Comertului se percep amenzi, care surclaseaza mult taxele si consultanta aferente demersurilor in sine

Alte tipuri de mentiuni inscrise  la Registrul Comertului

Pe langa mentiunile uzuale, care beneficiaza de pagini proprii in site-ul nostru, chiar in prezenta susbsectiune denumita generic “infiintari si modificari firme”;  la Registrul Comertului se mai pot depune si acte care dovedesc schimbarea numelui asociatului, sau al codului numeric personal a cetatenilor romani, eventuala schimbare de cetatenie, ori a pasaportului pentru cetateni straini; schimbarea valorii nominale a unei actiuni; sau chiar inscrirea unei marci, sau al unui brevet, care apartine patrimoniului firmei, etc.

In cazul in care doriti sa aduceti o modificare firmei dvs. si nu sunteti sigur daca aceasta necesita inscrierea printr-un dosar de mentiuni la Registrul Comertului, apelati la un expert sa va asiste. Mai bine platiti un consultant si aveti o problema rezolvata, decat sa aveti batai de cap si sa platiti amenzi!

 Poti castiga o consultanta ulterioara gratuita in valoare de 150 Lei*


* la incheierea unui contract si plata unui Onorariu de minim 300 Lei - consultanta ulterioara poate fi programata pana la 30 iunie 2015.

** achitarea taxelor catre Registrul Comertului ramane in sarcina Beneficiarului.

 

Suport

Ai o întrebare? Contactează-ne acum!

  • Apelează-ne prin LiveSupport. Click aici.
  • Ne poți suna la telefon 0730 504 010
  • Lasă-ne un mesaj prin email. Click aici.

Trimite o solicitare : alte Mentiuni ONRC (modificari firma)

(*) Daca te grabesti, poti completa doar informatiile obligatorii.

Nu uita sa oferi cateva explicatii la rublica “Mesaj” !

(**) Daca este posibil, recomandam completarea formularului detaliat, care ne ajuta sa evaluam situatia si sa alcatuim o Oferta, sau chiar mai multe variante de colaborare.

Informații obligatorii

Completeaza informatiile minime obligatorii, pentru ca noi sa te putem contacta.

Te rugam sa mentionezi intervalul orar in care vrei sa fii contactat (telefonic).

Dupa ce ai completat rubricile minim obligatorii, poti alege sa trimiti solicitarea ta, sau poti continua cu completarea formularului detaliat.

Continuă cu formularul detaliat

Informații detaliate

Selecteaza fisierSchimba fisierul Sterge Incarca un alt fisier

Dosar de mentiuni: demers la Registrul Comertului

Selecteaza fisierSchimba fisierul Sterge Incarca un alt fisier