Ultima actualizare: 06 Ianuarie 2015

Infiintare Reprezentanta Comerciala

Reprezentanta Comerciala este o entitate ceva mai rar intalnita. Asa cum reiese din insasi numele sau, scopul reprezentantei comerciale este acela de a reprezenta interesele unei companii straine pe teritoriul Romaniei.Reprezentanta Comerciala

Reprezentanta nu este doar un intermediar intre compania-mama si eventualii parteneri ai acesteia, ci este o extensie propriu-zisa a companiei-mama pe piata romaneasca.

Reprezentanta Comerciala nu constituie capital social propriu si nu poate intreprinde acte de productie, prestari servicii sau comert, ea actionand doar ca sursa de publicitate si de promovare a intereselor si serviciilor firmei-mama pe piata romaneasca. Totoadata, ea ofera firmei-mama informatii cu caracter stiintific si statistic si este dependenta de aceasta din punct de vedere economic. In vederea autorizarii, reprezentanta nu poate declara un obiect de activitate distinct de cel al firmei - mama.

Reprezentanta Comerciala, nefiind un organism de sine statator si neavand personalitate juridica proprie, poate incheia acte de natura juridica doar in numele firmei-mama, alaturi de care raspunde, insa, in solidar cu angajatii sai, daca angajatii reprezentantei incalca legea pe teritoriul Romaniei.

Reprezentanta Comerciala tine o evidenta contabila cu o structura diferita fata de aceea a unei firme de sine statatoare, deoarece reprezentanta este sustinuta financiar de catre firma-mama in numele si pe seama careia actioneza.

Reprezentanta ia fiinta prin inregistrarea la Ministerul Economiei si Comertului si  poate functiona doar in baza unei autorizatii emise de aceasta. Reprezentanta nu se inregistreaza la Registrul Comertului si nici nu constituie capital social, asa cum se intampla in cazul altor tipuri de entitati.


 Poti castiga o consultanta gratuita in valoare de 150 Lei*!


AVANTAJUL infiintarii unei reprezentante in Romania...

Este reprezentat de beneficiul de imagine si posibilitatea de a lua contact in mod direct cu actorii de pe piata locala romaneasca. Firma mama poate gasi mai usor solutii de promovare a produselor proprii, poate stabili parteneriate si poate colecta informatii pretioase in vederea extinderii pe noua piata.

Important de retinut

In vederea autorizarii, in afara unei documentatii ce trebuie depusa la sediul Ministerului Economiei si Comertului, trebuie platita  taxa de autorizare in suma de 1 200 de euro. Aceasta se achita in lei, la cursul BNR din ziua respectiva.

De asemenea, Reprezentanta Comerciala trebuie sa achite anual statului roman, un impozit fix in suma de 4 000 de euro

ACTE necesare in demersul de infiintare SRL

Principalele documentele, necesare pentru infiintarea unei reprezentante, sunt:

  • statutul firmei-mama;
  • certificat emis de Camera de Comert din localitatea in care firma straina isi are sediul, din care trebuie sa reiasa denumirea firmei, sediul, reprezentantii, dar si obiectul de activitate al acesteia,
  • certificat de bonitate din partea bancii prin intermediul careia firma-mama isi desfasoara in cea mai mare parte operatiunile;
  • dovada sediului social (contract de inchiriere/ subinchiriere/ comodat etc.);
  • dovada achitarii taxei de autorizare;
  • imputernicire din partea firmei-mama pentru seful de reprezentanta, autentificala de notar, sau atestata de jurist.

Aceasta lista poate fi suplimentata cu alte documente. Fiecare situatie poate fi diferita, din acest motiv colaborarea client – consultant  ajuta in clarificararea acestor aspecte variate ce pot aparea. 

Prin alegerea reprezentantei ca solutie de reprezentare a intereselor economice in Romania investitorul strain scapa de o buna parte din hatisul birocratic si fiscal local. Pentru a simti beneficiile  acestei alegeri inainte sa derulati activitati in Romania, va indrumam sa apelati la un consultant specializat care sa se ocupe de aspectele constituirii reprezentantei.  

JuristFirme.ro, in lunga sa activitate, a dobandit experienta necesara pentru a opera eficient activitatile birocratice, astfel incat dvs. sa va puteti focusa pe viiitorul comercial al afacerii pe care o incepeti. Este o investitie minima, considerand resursele de timp implicate!

Va asteptam solicitarile si va dorim si mult succes in afaceri!!

 Poti castiga o consultanta gratuita in valoare de 150 Lei*!


* la incheierea unui contract si plata unui Onorariu de minim 300 Lei - consultanta ulterioara programata pana la 30 iunie 2015.

Suport

Ai o întrebare? Contactează-ne acum!

  • Apelează-ne prin LiveSupport. Click aici.
  • Ne poți suna la telefon 0730 504 010
  • Lasă-ne un mesaj prin email. Click aici.

Trimite o solicitare : Infiintare Reprezentanta Comerciala

Informații obligatorii

Completeaza informatiile minime obligatorii, pentru ca noi sa te putem contacta.

Te rugam sa mentionezi intervalul orar in care vrei sa fii contactat (telefonic).

Dupa ce ai completat rubricile minim obligatorii, poti alege sa trimiti solicitarea ta, sau poti continua cu completarea formularului detaliat.