Ultima actualizare: 06 Ianuarie 2015

Infiintare Societate pe Actiuni( Infiintare S.A.)

Societatea pe actiuni este o forma de organizare complexa, de aceea este mai putin raspandita. Aceasta intra inInfiintare societate pe actiuni categoria socieratilor de capital, scopul acestora fiind acela de a acumula capital,care sa le asigure dezvoltarea. In schimbul aportului lor, fie in bani, fie in natura, asociatii – investitori dobandesc actiuni.

Capitalul social poate fi subscris fie prin subscriere integrala si simultana a capitalului social de catre semnatarii actului constitutiv (societate inchisa) sau prin subscriptie publica (societate deschisa).

CAPITALUL SOCIAL al unui S.A.

Nu poate fi mai mic de 90.000 lei, fiind divizat in titluri sau actiuni, fiecare avand o valoare nominala de cel putin 0.1 lei.

Spre deosebire insa de societatea cu raspundere limitata, numarul de actiuni detinute in cadrul unui SA nu ii atribuie actionarului dreptul de ingerinta in administrarea societatii pe actiuni, ci doar drept de vor incadrul Adunarii Generale a Asociatilor.


 Poti castiga o consultanta gratuita in valoare de 150 Lei*!


Avantaje SA/ SCA

Avantajul major al acestei forme de organizare, consta in beneficiile tuturor actionarilor, ce rezulta din aceasta asociere, intrucat aceste societati de capital pot atrage in mod constant, noi si substantiale capitaluri care sa ii permita dezvoltarea.

Un alt beneficiu al acestei forme de inregistrare, consta in faptul ca asociatii pot renunta cu usurinta la calitatea detinuta in cadrul societatii, prin simpla vanzare a actiunilor. Decizia unuia dintre actionari de a-si instraina actiunile detinute nu va influenta soarta societatii, intrucat societatea e actiuni este o societate centrata pe capital.

Valoarea minima a capitalului social - 90.000 lei - este cea care descurajeaza intreprinzatorii sa aleaga aceasta forma juridica, insa odata depasit acest impediment, aceasta, societatea pe actiuni, ofera posibilitatea desfasurarii unui numar foarte vast de activitati, in contrast cu alte forme de inregistrare.

Societatea pe actiuni se poate constitui avand minim doi asociati persoane fizice sau juridice, cetateni romani sau straini, ce decid asocierea in vederea desfasurarii unor activitati comerciale; legea nu precizeaza un numar maxim de asociati .

Societatea in comandita pe actiuni (SCA)

Societatea in comandita pe actiuni (SCA) este o forma de societate de capital similara S.A.-ului, avand de asemenea, obligatia subscrierii unui capital social de minim 90.000 Lei si un numar minim de doi asociati. Diferenta intre cele doua forme de organizare, S.A si S.C.A., consta in faptul ca aceasta forma de organizare impune existenta a minim un asociat comanditat, a carui raspundere juridica este nelimitata si solidara, fata de raspunderea juridica a asociatului comanditar, ce raspunde doar in limita capitalului social subscris.

Principalele documentele, necesare pentru inregistrarea unei societati pe actiuni ( SA) sau a unei societati in comandita pe actiuni (SCA) sunt:

  • copie carti de identitate/pasaport ale asociatilor (pentru asociati persoane fizice);
  • dovada sediului social (contract de inchiriere/ subinchiriere/ comodat etc.);
  • acordul Asociatiei de proprietari (formular);
  • acordul vecinilor (formular);
  • specimen de semnatura, care se poate da direct la Registrul Comertului, sau la Notar, sau la Consulat (pentru cei aflati in strainatate).

Dupa caz, aceasta lista se poate completa cu alte documente, care difera in functie de aspectele, ce trebuie clarificate.

 Poti castiga o consultanta gratuita in valoare de 150 Lei*!


* la incheierea unui contract si plata unui Onorariu de minim 300 Lei - consultanta ulterioara programata pana la 30 iunie 2015.

Suport

Ai o întrebare? Contactează-ne acum!

  • Apelează-ne prin LiveSupport. Click aici.
  • Ne poți suna la telefon 0730 504 010
  • Lasă-ne un mesaj prin email. Click aici.

Trimite o solicitare : Infiintare SA / SCA

(*) Daca te grabesti, poti completa doar informatiile obligatorii.

Nu uita sa oferi cateva explicatii la rublica “Mesaj” !

(**) Daca este posibil, recomandam completarea formularului detaliat, care ne ajuta sa evaluam situatia si sa alcatuim o Oferta, sau chiar mai multe variante de colaborare.

Informații obligatorii

Completeaza informatiile minime obligatorii, pentru ca noi sa te putem contacta.

Te rugam sa mentionezi intervalul orar in care vrei sa fii contactat (telefonic).

Dupa ce ai completat rubricile minim obligatorii, poti alege sa trimiti solicitarea ta, sau poti continua cu completarea formularului detaliat.

Continuă cu formularul detaliat

Informații detaliate

Cum vrei să se numească firma ta?

Capital social. Asociati. Administratori

Selecteaza fisierSchimba fisierul Sterge Incarca un alt fisier

Sediu social. Punct(e) de lucru (daca este cazul)

Selecteaza fisierSchimba fisierul Sterge Incarca un alt fisier

Inregistrare fiscala Firma