Ultima actualizare: 27 Ianuarie 2015

Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara

este o institutie publica aflata in subordinea Ministerului Administratiei si Internelor, unica autoritate in domeniul cartografiei,ANCPI- extrase de carte funciara cadastrului si publicitatii imobiliare a carei principala atributie, este aceea de a asigura respectarea prevederilor legale din domeniul cadastrului si publicitatii imobiliare, aigurand totodata si siguranta tranzactiilor imobiliare.

Aceasta institutie are o retea de 42 de oficii, ce functioneaza la nivel judetean, si 132 de birouri de cadastru si publicitate imobiliara ce functioneaza la nivel local. 

Rolul acestei ANCPI-ului este acela de a implementa si mentine un sistem de evidenta a activelor imobiliare, care sa ajute la identificarea, evaluarea, impozitarea si garantarea proprietatilor, dar si  inregistrarea si transferul proprietatilor de la o persoana la alta. Mai mult decat atat, Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara are menirea de a asigura dezvoltarea unui sistem de cadastru si carte funciara omogen la nivel national fapt ce va conferi siguranta implicit circuitului civil imobiliar. 

Tipuri de demersuri ANCPI: 

Consideram ca descrierea demersurilor, sau enumerarea lor, este mai putin importanta, deoarece, in mod uzual, documentele emise de ANCPI sunt necesare in finalizarea cu succes a altor demersuri, sau tranzactii. 

Documentul, pe care ANCPI-ul il emite cel mai frecvent este Extrasul de Carte Funciara, document ce contine informatii privind proprietatea, proprietarul, sarcinile, destinatia sa, precum si alte informatii. 

In aceste conditii, este evident faptul ca acest tip de document va fi necesar si va putea fi folosit in numeroase tipuri de demersuri

Un exemplu :  
Transferul de proprietate presupune obtinerea unui Extrasul de Carte Funciara, care, in aceasta situatie cade in sarcina exclusiva a notarului.

Un alt exemplu :  
Demersurile de natura urbanistica (la primarii), precum si unele demersuri de autorizare a functionarii unor agenti economici, presupun intocmirea unui dosar, ce contine, printre altele, un Extras de Carte Funciara.

Stiti ca aveti nevoie de documentatii ANCPI? Un consultant specializat va poate asista in demersul dumneavoastra. Descrieti-ne situatia si veti primi o evaluare prealabila personalizata!

Suport

Ai o întrebare? Contactează-ne acum!

  • Apelează-ne prin LiveSupport. Click aici.
  • Ne poți suna la telefon 0730 504 010
  • Lasă-ne un mesaj prin email. Click aici.

Trimite o solicitare : ANCPI - Cadastru si Intabulare

(*) Daca te grabesti, poti completa doar informatiile obligatorii.

Nu uita sa oferi cateva explicatii la rublica “Mesaj” !

(**) Daca este posibil, recomandam completarea formularului detaliat, care ne ajuta sa evaluam situatia si sa alcatuim o Oferta, sau chiar mai multe variante de colaborare.

Informații obligatorii

Completeaza informatiile minime obligatorii, pentru ca noi sa te putem contacta.

Te rugam sa mentionezi intervalul orar in care vrei sa fii contactat (telefonic).

Dupa ce ai completat rubricile minim obligatorii, poti alege sa trimiti solicitarea ta, sau poti continua cu completarea formularului detaliat.

Continuă cu formularul detaliat

Informații detaliate

Serviciile care te intereseaza

+
Selecteaza fisierSchimba fisierul Sterge Incarca un alt fisier

Evaluarea prealabila a Solicitarii tale

Date facturare

Principalul criteriu de alegere al ofertei