Ultima actualizare: 11 Martie 2017

Infiintare PFA, sau II, ori IF

Persoana-fizica-autorizata-sau-intreprinde-familiala

 

 

 

 

 

 

 

PFA-ul reprezinta modalitatea optima prin care o persoana fizica, ce dispune de competente profesionale, sau de o calificare intr-un anumit domeniu de activitate, poate desfasura, intr-o maniera indendenta, activitati de natura comerciala.

 

AVANTAJELE inregistrarii ca PFA sunt multiple. 

Un prim avantaj il reprezinta aspectul contabil, PFA-ul putandu-si organiza singur contabilitatea, nefiind necesare serviciile unui contabil. Totodata, taxele pe care o persoana fizica autorizata trebuie sa le achite catre stat sunt considerabil mai mici fata cele achitate de un SRL.

Un alt beneficiu al constituirii ca PFA ar consta in faptul ca accesul imediat al persoanei fizice la sumele rezultate din activitatile comerciale prestate, pentru utilizarea banilor necesara intocmirea de documentatii justificative.

De asemenea, fiind o forma simplista de organizare, atat infiintarea, cat si desfintarea unui PFA implica nu doar costuri reduse, ci si resurse minime de timp alocate acestor formalitati.

PFA-ul poate incheia colaborari atat cu alte persoane fizice cat si cu persoane juridice insa, indiferent de natura activitatii prestate (independente sau dependente ) PFA-ul nu poate fi considerat angajat al persoanelor fizice sau juridice cu care colaboreaza.

Titularul unui PFA poate detine simultan si statutul de asociat al unei persoane juridice.


 


 

DEZAVANTAJELE inregistrarii ca PFA:

Dezavantajul major al PFA-ul consta in faptul ca PFA-ul raspunde in litigiile cu tertii cu intreg patrimoniul de afectatiune (totalitatea bunurilor proprii), spre deosebire de SRL, care raspunde doar in limita capitalului social.

Un alt dezavantaj al PFA-ului ce nu dispune de un sediu profesional este acela ca sediul profesional NU poate fi gazduit la un cabinet de avocat. De acest avantaj beneficiaza, insa, SRL-ul, ce nu dispune de un sediu social.

Trebuie precizat

... faptul ca titularul unei PFA sau al unei Intreprinderi individuale poate opta pentru schimbarea formei de inregistrare. Astfel, prin depunerea unui dosar la Registrul Comertului, prin care isi face cunoscuta intentia, el se poate transforma intr-una din celelalte forme de inregistrare prevazute in OUG 44 / 2008 (PFA/ I.I sau I.F). De asemenea, daca-i va fi oportun, titularul unui PFA sau I.I poate constitui o Intreprindere Familiala, alaturi de alti membri ai familiei (rude de cel mult gradul 4).

 

ACTE necesare in demersul de inregistrare a unui PFA:

Principalele documentele, pe care trebuie sa ni le puneti la dispozitie pentru inregistrarea PFA sunt:

  • copie carte de identitate/pasaport a titularului;
  • copii ale documentelor in baza carora urmeaza sa dovedim fie competenta, fie calificarea in domeniul in care se solicita autorizarea (diploma de studii, atestate, carte de munca, adeverinta angajator, etc.)
  • dovada sediului profesional (contract de inchiriere/ subinchiriere/ comodat etc.);a la
  • acordul Asociatiei de proprietari (formular);
  • acordul vecinilor (formular);
  • specimen de semnatura, care se poate da direct la Registrul Comertului, sau la Notar

Dupa caz, aceasta lista se poate completa cu alte documente, care difera in functie de tipul de activitate pe care il veti desfasura sau alte aspecte pe care sa le luati in calcul. Contactati-ne pentru a clarifica orice nelamuriri si a discuta despre cazul dvs. 

 


Time-is-money

De asemenea, expertii nostri pot oferi suport in ceea ce priveste avizele si autorizatiile necesare pentru autorizarea activitatii, ce va fi desfasurata prin noua entitate comerciala. 
 
Sau suna la 0730 50 40 10

* Ne rezervam dreptul de a modifica Oferta si Termenul de valabilitate al acesteia in orice moment si fara notificare prealabila.

** Achitarea taxelor catre Registrul Comertului ramane in sarcina Beneficiarului.

Suport

Ai o întrebare? Contactează-ne acum!

  • Apelează-ne prin LiveSupport. Click aici.
  • Ne poți suna la telefon 0730 504 010
  • Lasă-ne un mesaj prin email. Click aici.

Trimite o solicitare : Infiintare PFA / II / IF

(*) Daca te grabesti, poti completa doar informatiile obligatorii.

Nu uita sa oferi cateva explicatii la rublica “Mesaj” !

(**) Daca este posibil, recomandam completarea formularului detaliat, care ne ajuta sa evaluam situatia si sa alcatuim o Oferta, sau chiar mai multe variante de colaborare.

Informații obligatorii

Completeaza informatiile minime obligatorii, pentru ca noi sa te putem contacta.

Te rugam sa mentionezi intervalul orar in care vrei sa fii contactat (telefonic).

Dupa ce ai completat rubricile minim obligatorii, poti alege sa trimiti solicitarea ta, sau poti continua cu completarea formularului detaliat.

Continuă cu formularul detaliat

Informații detaliate

Care este forma de organizare ? Ce activitati vrei sa desfasori ?

Adauga fisierSchimba fisier Sterge Incarca un alt fisier

Studiile si pregatirea necesara

Adauga fisierSchimba fisier Sterge Incarca un alt fisier

Sediul profesional. Punct(e) de lucru (daca este cazul)

Adauga fisierSchimba fisier Sterge Incarca un alt fisier

Inregistrare fiscala Firma