Ultima actualizare: 09 Martie 2017

Infiintare Fliliala. Infiintare Sucursala 

Filiala-Sucursala-Businessman

 

 

Infiintare Filiala

Filiala reprezinta modalitatea optima si destul de des intalnita, prin care intreprinzatori persoane juridice straine decid sa intre pe piata romaneasca, aducand cu sine de cele mai mule ori, fie beneficiul unui brand deja consacrat, fie o logistica cu rezultate optime in tara sa de origine. Acesta este de altfel si principalul AVANTAJ cu care aceste entitati, constituite fie in societati pe actiuni, fie in SRL-uri, il au inca din primele momente ale existentei lor.

Filiala este o entitate cu personalitate juridica, aflata sub controlul persoanei juridice ce a constituit-o, insa independenta de aceasta. In relatiile comerciale cu tertii, se angajeaza in nume propriu, raspunzand in limita capitalului social propriu.

 

O FILIALA poate fi constituita fie prin :

 • aportul unui singur asociat (persoana juridica romana, sau straina, este unicul detinator al tuturor partilor sociale);
 • asocierea cu alte persoane fizice, cetateni romani, sau straini
 • asocierea cu alte persoane juridice, de cetatenie romana sau straina.

Important de retinut!

Infiintare Filiala

In conformitate cu prevederile art. 117 lit. h din Codul Fiscal, statul roman nu impoziteaza veniturile obtinute din dividente ale companiei–mama, atat timp cat aceasta este membra a Uniunii Europene sau a Asociatiei Europene a Liberului Schimb, atat timp cat sunt indeplinite o serie de conditii.


 

Principalele documentele, necesare pentru infiintarea unei filiale, sunt:

 • statutul firmei-mama;
 • certificat emis de Camera de Comert din localitatea in care firma straina isi are sediul, din care trebuie sa reiasa denumirea firmei, sediul, reprezentantii, dar si obiectul de activitate al acesteia,
 • certificat de bonitate din partea bancii prin intermediul careia firma-mama isi desfasoara in cea mai mare parte operatiunile;
 • certificatul de inregistrare al companiei-mama
 • dovada sediului social (contract de inchiriere/ subinchiriere/ comodat etc.);

Dupa caz, aceasta lista se poate completa cu alte documente, care difera in functie de aspectele, ce trebuie clarificate.


 

Infiintare Sucursala

Conform art.43, alin. 1  din Legea 31/ 1990 privind societatile comerciale, Sucursala este un dezmembramint fara personalitate juridica ce depinde in totalitate de societatea-mama, atat din punct de vedere economic, cat si juridic. Ea nu poate intreprinde actiuni de natura comerciala decat in numele firmei mama, neputand desfasura activitati distincte fata de cele incluse in obiectul de activitate al celei fondatoare. In relatiile comerciale cu tertii, sucursala reprezinta firma-mama, pentru actele sucursalei, firma mama fiind direct raspunzatoare. 

De asemenea, dizolvarea societatii mama atrage dupa sine deopotriva si dizolvarea Sucursalelor acesteia.  

Infiintare SucursalaImportant de retinut:

? Reprezentantul unei Sucursale este numit prin Hotararea Adunarii Generale a asociatilor firmei-mama, si tot prin aceasta ii sunt si atribuite si puterile si limitarile in exercitarea mandatului.
? Intre compania-mama si Sucursala acesteia nu pot fi incheiate contracte de natura comerciala, intrucat ambele impreuna au o singura personalitate juridica.

 

De ce sa infiintezi, totusi, o Sucursala ?

Sucursala ramane modalitatea optima prin care atat societati romanesti cat si straine castiga vizibilitate si reprezentativitate atat pe piata de bunuri cat si in cea de prestari servicii. In mediul bancar, cele mai des intalnite sunt sucursalele, tocmai pentru ca, prin intermediul acestora, bancile au posibilitatea de a-si promova mult mai bine produsele, dar pot totodata relationa mult mai usor si mai rapid si cu clientii lor.

 

 

Principalele documentele necesare pentru infiintarea unei sucursale, sunt:

 • statutul firmei-mama;
 • certificat emis de Camera de Comert din localitatea in care firma isi are sediul, din care trebuie sa reiasa denumirea firmei, sediul, reprezentantii, dar si obiectul de activitate al acesteia,
 • certificat de bonitate din partea bancii prin intermediul careia firma-mama isi desfasoara in cea mai mare parte operatiunile;
 • certificatul de inregistrare al companiei-mama
 • dovada sediului social (contract de inchiriere/ subinchiriere/ comodat etc.);

Dupa caz, aceasta lista se poate completa cu alte documente, care difera in functie de aspectele, ce trebuie clarificate.

Daca ai nevoie de ajutor specializat, 


 

 Calculator de Preţ 

<< afli preţul in 30 secunde! >>


 
Time-is-money
Externalizarea demersurilor de infiintare a unei filiale, sau a unei sucursale, catre consultantii JuristFirme reprezinta modul optim prin care o societatea-mama poate dezvola o noua afacere locala. Este un exemplu de investitie minima pentru rezultat maxim!
 
Sau suna la 0730 50 40 10

* Ne rezervam dreptul de a modifica Oferta si Termenul de valabilitate al acesteia in orice moment si fara notificare prealabila.

** Achitarea taxelor catre Registrul Comertului ramane in sarcina Beneficiarului.

 

Suport

Ai o întrebare? Contactează-ne acum!

 • Apelează-ne prin LiveSupport. Click aici.
 • Ne poți suna la telefon 0730 504 010
 • Lasă-ne un mesaj prin email. Click aici.

Trimite o solicitare : Infiintare Filiala/ Sucursala

(*) Daca te grabesti, poti completa doar informatiile obligatorii.

Nu uita sa oferi cateva explicatii la rublica “Mesaj” !

(**) Daca este posibil, recomandam completarea formularului detaliat, care ne ajuta sa evaluam situatia si sa alcatuim o Oferta, sau chiar mai multe variante de colaborare.

Informații obligatorii

Completeaza informatiile minime obligatorii, pentru ca noi sa te putem contacta.

Te rugam sa mentionezi intervalul orar in care vrei sa fii contactat (telefonic).

Dupa ce ai completat rubricile minim obligatorii, poti alege sa trimiti solicitarea ta, sau poti continua cu completarea formularului detaliat.

Continuă cu formularul detaliat

Informații detaliate

Care este forma de organizare ?

Cum vrei să se numească firma ta?

Capital social. Asociati. Administratori

Selecteaza fisierSchimba fisierul Sterge Incarca un alt fisier

Sediu social. Punct(e) de lucru (daca este cazul)

Selecteaza fisierSchimba fisierul Sterge Incarca un alt fisier

Inregistrare fiscala Firma