Ultima actualizare: 21 Decembrie 2014

Centrul National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor - CNRED,

este o directie din cadrul Ministerului Educatiei Nationale, ce a luat fiinta in urma cu 15 ani, avand un dublu rol,  acela de a recunoaste, în Romania, diplomele obtinute în strainatate, dar si de a sprijini recunoasterea, peste hotare, a diplomelor romanesti.

Principalele atributii ale Centrului National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor sunt : 

  • recunoasterea diplomelor emise de institutii acreditate din alte state, prin compararatie cu sistemul romanesc de invatamant;
  • echivalarea studiilor efectuate in alt stat, demers ce se finalizeaza prin eliberarea unei diplome de studiu romanesti, ce confera titularului aceleasi drepturi ca si cetatenilor romani;
  • vizarea diplomelor de studiu, acest demers fiind necesar atata timp cat documentul de studiu urmeaza a fi prezentat unuia dintre statele, ce solicita apostilarea sau supralegalizarea documentelor.
  • recunoasterea certificatelor de calificare profesionale

Fie ca este vizata recunoasterea diplomelor si echivalarea studiilor efectuate in alte state, pentru continuarea sau aprofundarea studiilor in Romania, sau pentru obtinerea permisului de munca, parcurgerea procedurilor impuse de lege catre CNRED, este necesara .

Doua exemple elocvente:

? Autorizarea si Inregistrarea ca persoana fizica autorizata (PFA) a unei persoane nerezidente nu va putea fi realizata, fara ca titularul, sa se adreseze CNRED, in vederea echivalarii diplomelor de studii, ori a documentelor ce fac dovada calificarii profesionale, emise de catre alt stat.

? Unul dintre documentele necesare a fi depuse de catre un cetatean strain, pentru obtinerea unui permis de munca (document in baza caruia va putea munci legal in Romania), este atestatul de recunoasterea studiilor, eliberat de Ministerul Educatiei, prin intermediul CNRED.

Important

Vă recomandăm din secțiunea Blog

Suport

Ai o întrebare? Contactează-ne acum!

  • Apelează-ne prin LiveSupport. Click aici.
  • Ne poți suna la telefon 0730 504 010
  • Lasă-ne un mesaj prin email. Click aici.

Trimite o solicitare : CNRED: echivalari studii

(*) Daca te grabesti, poti completa doar informatiile obligatorii.

Nu uita sa oferi cateva explicatii la rublica “Mesaj” !

(**) Daca este posibil, recomandam completarea formularului detaliat, care ne ajuta sa evaluam situatia si sa alcatuim o Oferta, sau chiar mai multe variante de colaborare.

Informații obligatorii

Completeaza informatiile minime obligatorii, pentru ca noi sa te putem contacta.

Te rugam sa mentionezi intervalul orar in care vrei sa fii contactat (telefonic).

Dupa ce ai completat rubricile minim obligatorii, poti alege sa trimiti solicitarea ta, sau poti continua cu completarea formularului detaliat.

Continuă cu formularul detaliat

Informații detaliate

Serviciile care te intereseaza

+
Selecteaza fisierSchimba fisierul Sterge Incarca un alt fisier

Evaluarea prealabila a Solicitarii tale

Date facturare

Principalul criteriu de alegere al ofertei