Subventii asociatii si fundatii in 2015

Publicat la 2014-12-14 20:36:47, in categoria Sfaturi pentru antreprenori

Subventii pentru Asociatii si Fundatii din domeniul asistentei sociale in 2015

Asociatii si Fundatii- asistenta sociala

In cazul in care doriti sa infiintati o asociatie sau fundatie in domeniul asistentei sociale sau ONG –ul din care faceti parte se ocupa de acest domeniu, acum la final de an, este o ocazie sa va reamintim ca prin Ordinul 1838/2014 al Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice s-au aprobat subventiile  lunare acordate pentru fiecare persoana asistata social.

 

Astfel, sumele aprobate vizeaza anumite categorii sociale  defavorizate si  se adreseaza doar unei parti a fundatiilor si asociatiilor, spre exemplu, celor care ofera asistenta in centre de zi, care implica cazarea sau ofera servicii suplimentare de asistenta sociala specializata.

Exista mai multe linii de subventionare pentru asociatii si fundatii, dupa cum urmeaza:

  1. Pentru servicii sociale care includ cazare. Acestea sunt pentru centrele rezidentiale sau cele care ofera gazduire asistatilor mai mult de 24 de ore. Pentru persoanele  aflate in  situatii de dificultate  se acorda o subventie 250 lei/ luna/ persoana asistata. Categoriile de cheltuieli care sunt eligibile  si pentru care se primeste subventie  includ cheltuieli pentru personal calificat in domeniu, aferente hranei, de regie, didactice, sanitare, de transport pentru asistati si insotitori.
  2. Adaposturi de noapte pentru pesoane fara adapost. Subventiile acordate pentru fiecare persoana asistata lunar sunt de 175 lei.  Asociatiile si fundatiile  care asista persoanele defavorizate prin adaposturi de noapte au cheltuieli subventionate similar  centrelor ce includ cazare.
  3. Masa pe roti,  cantina sociala pentru persoane cu venituri mici. Subventia este 90 lei/ persoana/ luna, iar cheltuielile admise sunt aferente personalului calificat, hranei si prepararii acesteia, o parte din cheltuielile pentru utilitati.
  4. Unitati pentru asistenta la domiciliu a persoanelor cu dizabilitati sau a varstnicilor. Pentru acestea se acorda 120 lei/ luna/ persoana asistata subventie, iar platile acceptate pentru subventie acopera cheltuieli cu personalul calificat in domeniul asistentei sociale, o parte din cheltuielile de regie strict pentru unitatea in care se ofera asistenta, materiale de curatenie pentru persoanele asistate.
  5. Centre care ofera sprijin pentru ingrijirea personala si recuperare sau terapii ocupationale pentru persoane cu dizabilitati, copii separati de parinti, victime ale violentei in familie, victime ale traficului de persoane, persoane toxicodependente, imigranti sau refugiati, oameni fara adapost sau tineri care parasesc centrele de protectie a copilului. Suma subventionata este de  175 lei/ luna/ persoana asistata. Cheltuielile acceptate pentru subventie sunt conexe personalului calificat in asistenta sociala ( tehnician, profesor, lucrator social in domeniul dependentei); cheltuieli cu hrana si prepararea ei pentru persoanele asistate, cheltuieli de regie si cu materiale de curarenie pentru persoanele aflate in asistenta.

Intrucat nu se acorda aceste subventii pentru o persoana in mai multe centre simultan, asociatiile si fundatiile trebuie sa intocmeasca un document in format Excel cu datele persoanei pentru care se solicita subventia.

In acelasi timp, asociatiile si fundatiile, in timpul controalelor teritoriale trebuie sa puna la dispozitie documente doveditoare ale calificarii personalului specializat in asistenta sociala, cu mentiunea ca pentru tehnician de asistenta sociala, lucrator social pentru persoane cu probleme de dependenta, pedagog social dovada se va face cu diploma de absolvirii a cursurilor post-liceale sau  a certificatelor de calificare, nefiind acceptate certificate de specializare.

 

Comentarii

    Fii primul care scrie un comentariu despre articol!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile sunt obligatorii.
captcha code

ATENTIE! Codul de siguranta tine cont de capitalizarea literelor (face diferenta intre majuscule si minuscule) !

Cautare

Articole recomandate

Vizita echipei Observator

La stirile Observator.tv - informam antreprenorii

De-a lungul timpului am depus eforturi ca utilizatorii web, potentialii nostri clienti pe servicii de infiintare firma si/ sau autorizare activitate, sa fie informati cat mai corect. Asa am ajuns la ...

Afla mai multe


O afacere autorizata legal este primul pas spre succes. Baby Spa este un exemplu de referinta. Vizitati pagina!

Baby Spa

Universul bucuriei acvatice pentru bebelusi Pe strada Pelinului, in cartierul Vitan, intr-o zona linistita, se afla Baby Spa. E un Univers al fericirii acvatice pentru cei mici, o lume a apelor sigur...

Afla mai multe


Le Chateau- luxos, exclusivist. Ne bucura ca ne-au fost clienti!

Le Chateau - Castelul din inima Bucurestiului

Centrul de evenimente "Le Chateau" Situat pe o strada putin aglomerata, la trei minute de centrul capitalei, Le Chateau  este refugiul exclusivist pentru evenimente cu stil.  Dincolo de po...

Afla mai multe


Ne gasesti si pe facebook

Newsletter

Inscrie-te pentru a primi zilnic cele mai noi articole din domeniu pe adresa ta de email.