Prelungire Autorizatie de Functionare 2020

Publicat la 2019-11-17 19:50:50, in categoria Sfaturi pentru antreprenori

Autorizatia de Functionare. Viza pentru anul 2020


Se apropie termenul de depunere a dosarului!

Ne aflăm la mijlocul lunii noiembrie 2019, iar pentru aceia dintre voi care administrați afaceri din domeniul alimentației publice se apropie termenul de depunere a dosarului pentru prelungirea Autorizatiei de Functionare pe anul 2020.

Așa cum se știe, fiecare Sector din Bucuresti a reglementat procedura de emitere a Autorizațiilor de Funcționare prin hotărâri proprii ale fiecărui consiliul local, asfel că lista documentelor necesare în dosar diferă de la un sector la altul, însă termenul este, în general, același.

 

Autorizatia de functionare, obligație legală 

Firmele de alimentație publică, trebuie să obtină autorizații de funcționare, pentru fiecare dintre localurile pe care le dețin. Autorizatiile de Funcționare trebuie prelungite anual, prin depunerea unui dosar specific la finalul fiecarui an calendaristic, pentru anul calendaristic următor (01 ianuarie - 31 decembrie).

Obtinerea si prelungirea anuala a autorizatiei de functionare este obligatorie pentru afacerile din alimentatie publică, cum sunt: restaurantele, baruririle, cafeneleleceainării, sau alte activități din aceeași categorie.

 

Termenul de depunere a dosarului pentru prelungirea autorizatiei de functionare pentru 2020 se apropie. 

Prelungire-vizare-autorizatie-de-functionare-2020Autorizația de Funcționare este valabilă până în data de 31 decembrie a anului în care a fost emisă, iar pentru anul 2020 dosarele de prelungire, sau vizare a Autorizațiilor de Funcționare, se depun la primărie, sau la poliția locală, în cursul lunii decembrie 2019 (01 - 31 decembrie 2019).

Pentru patronii de restaurante și baruri, asta înseamnă că în noaptea de Revelion trebuie să aveți dosarul depus la primărie.  

 

Ce se poate întâmpla dacă nu depuneți dosarul pentru prelungirea autorizației de funcționare în termenul legal?

Pentru ca fiecare sector eliberează autorizația de funcționare în baza unei Hotărâri proprii, sancțiunile, pentru nedepunerea dosarului în termenul legal, diferă de la sector la sector. 

Ce se poate întâmpla dacă nu depui la timp dosarul pentru prelungirea/ vizarea Autorizației de Funcționare?

În practică, am întâlnit situații în care clienții ne-au furnizat o parte dintre documente după depășirea termenului, sau chiar ne-au contactat după ce Autorizația de Funcționare expirase.

În astfel de situații, Primaria Sectorului 1 va solicita firmei să depună un dosar de autorizare ”de la zero”, care să conțină toate documentele necesare pentru obtinerea autorizatiei de funcționare, similar celui din demersul de autorizare inițială.

În Sectorul 1 asta inseamna foarte multe documente, avize, autorizații sau răspunsuri oficiale (de la DSV, DSP, Mediu, ISU, etc) și implicit mai mult timp și resurse alocate acestui demers.

În sectoarele 2 și 3, reprezentanții primăriei și ai poliției locale au primit dosarele chiar și după expirarea termenlui, însă, în acest caz, doar după ce au aplicat amenzi cuprinse între 500 – 1000 Lei, sau chiar mai mult, uneori.

 

Care sunt documentele necesare în dosarul pentru prelungirea autorizației de funcționare?

Depinde! Sectoarele, care au adoptat procedura de vizare anuală a Autorizației de Functionare, nu solictă foarte multe documente.

Însă fiecare sector reglementeaza prin hotărâri de Consiliu Local proprii, ce documente să ceară de la antreprenorii, astfel că este bină să nu așteptați până în ultimul moment,

În unele sectoare sunt necesare și demersuri prelabile la Registrul Comerțului, sau la DITL, prin care să obțineți un Certificat Constatator, sau un Certificat de atestare fiscală, care vor fi necesare în dosarul ce trebuie inregistrat la primarie, sau la poliția locală.

 

Ce trebuie sa fac pentru a-mi prelungi Autorizatia de Functionare pe 2020?

  • Informati-vă din timp! Puteti face acest lucru sunand, sau mergând la primarie, sau la poliția locală, care a emis Autorizația de Funcționare

  • Depuneti actele în termenul legal, ceea ce înseamnă, de obicei, intervalul 01 - 31 decembrie

 

Alternativ poți apela la o firmă specializată  


Serviciile  JF  se adresează celor care își prețuiesc timpul,
Vezi date de contact


 

Comentarii

    Fii primul care scrie un comentariu despre articol!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile sunt obligatorii.
captcha code

ATENTIE! Codul de siguranta tine cont de capitalizarea literelor (face diferenta intre majuscule si minuscule) !

Cautare

Articole recomandate

Vizita echipei Observator

La stirile Observator.tv - informam antreprenorii

De-a lungul timpului am depus eforturi ca utilizatorii web, potentialii nostri clienti pe servicii de infiintare firma si/ sau autorizare activitate, sa fie informati cat mai corect. Asa am ajuns la ...

Afla mai multe


O afacere autorizata legal este primul pas spre succes. Baby Spa este un exemplu de referinta. Vizitati pagina!

Baby Spa

Universul bucuriei acvatice pentru bebelusi Pe strada Pelinului, in cartierul Vitan, intr-o zona linistita, se afla Baby Spa. E un Univers al fericirii acvatice pentru cei mici, o lume a apelor sigur...

Afla mai multe


Le Chateau- luxos, exclusivist. Ne bucura ca ne-au fost clienti!

Le Chateau - Castelul din inima Bucurestiului

Centrul de evenimente "Le Chateau" Situat pe o strada putin aglomerata, la trei minute de centrul capitalei, Le Chateau  este refugiul exclusivist pentru evenimente cu stil.  Dincolo de po...

Afla mai multe


Ne gasesti si pe facebook

Newsletter

Inscrie-te pentru a primi zilnic cele mai noi articole din domeniu pe adresa ta de email.